Santa Coloma acull unes jornades per reflexionar sobre el món rural

04/11/2021 Actualitat

Santa Coloma acull unes jornades per reflexionar sobre el món rural

El proper divendres i dissabte, 5 i 6 de novembre, el Castell dels Comtes de Santa Coloma acollirà les jornades Territori de Vincles, que pretenen reflexionar i treballar sobre els problemes que pateix la Vall del Corb i el món rural en general.

Aquesta serà la primera edició del que es vol que siguin futures trobades. Amb el nom de «Territori de vincles – eines pràctiques per a uns territoris rurals vius», les jornades pretenen ser un espai de formació i construir xarxa entre diversos sectors i agents, de diferents nivells, tant en el pla institucional com el social, econòmic o acadèmic.

A través de ponències, taules rodones i debats, es coneixeran eines i experiències que ja han estat testades i poden ser replicables en el context de la Vall del Corb i altres territoris rurals. 

Entre la llarga llista de temes dels quals es parlarà durant els dos dies hi ha la masoveria urbana en el món rural, la transició energètica justa, com afrontar el repte demogràfic, el relleu en el món agrari o una sessió dinamitzada d’intercanvi de projectes entre entitats.