L’Ajuntament de Santa Coloma i l’ONG Imaginari signen el contracte d’un lloguer social per un pis del municipi

03/12/2021 Actualitat

L’Ajuntament de Santa Coloma i l’ONG Imaginari signen el contracte d’un lloguer social per un pis del municipi

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt va signar el passat dijous 25 de novembre, el contracte de lloguer d’un pis. Aquest pis, pendent de reformes, té un preu de lloguer social gràcies als llogaters, i també tindrà carència, i juntament amb la ONG Centre Cultural Imaginari,  permetrà ampliar el projecte que ja ha començat amb el pis que l’Ajuntament ja va llogar a l’Aiguadolç. Entre els dos pisos es podrà donar cobertura a 10 joves. A més, els joves convivents, s’encarregaran d’algunes millores que encara estan per fer en el pis i li donaran millor condicions.

De moment, els residents en aquests pisos seran 10 joves provinents del centre Sirius, que acull a joves migrants no acompanyats, però es preveu que en un futur també s’obri a persones nascudes a Europa.

La Llar-Escola de Vida, es tracta d’un projecte encapçalat per Kiku Mistu i Amai Vecino, i té la funció d’acompanyar en el creixement vital i formatiu dels joves que hi resideixen. A la Llar – Escola de Vida ajuden a aquest joves a integrar-se no només a la comunitat, sinó també laboralment i culturalment. Al pis-escola hi conviuran joves que combinen els seus estudis externs i les seves feines externes amb els estudis que s’imparteixen des de la nostra escola i la feina que hi ha també a la llar.

El projecte Llar-Escola de Vida és totalment privat, sense afany de lucre i no rep cap ajuda econòmica per part de l’ajuntament de Santa Coloma ni de cap altra institució. L’Ajuntament, però, ha recolzat el projecte i ha donat les màximes facilitats per a engegar-lo. Part d’aquest suport consisteix en què el consistori ha posat un pis de la seva propietat a disposició del projecte amb un lloguer social, i ara l’Ajuntament és l’arrendatari de l’altre pis...Per altra banda, l’ONG Imaginari també recull donacions per tal de poder tirar endavant el projecte i poder programar el màxim d’activitats i formació possible per als joves. Es pot consultar la seva activitat en aquest enllaç.