Francesc Solà assumeix l’acta de nou regidor de Santa Coloma

04/11/2021 Actualitat

Francesc Solà assumeix l’acta de nou regidor de Santa Coloma

El ple municipal ordinari del tercer trimestre de Santa Coloma de Queralt es va celebrar el passat dijous, 28 d’octubre. Un ple que va ser el primer del nou regidor del consistori, Francesc Solà, que ocuparà el lloc deixat vacant per l’Anabel Albiñana. Aprofitant l’entrada del nou regidor, a més, l’alcalde, Ramon Mullerat, ha fet una lleugera modificació al cartipàs municipal. Així doncs, el nou regidor serà el responsable de l’àrea de Medi Ambient i Esports. Per altra banda, l’alcalde assumirà les competències en Benestar i Ensenyament i el regidor Josep Maria Farré es quedarà amb com a responsable de Joventut, a més Festes i Cultura Popular, Entitats, Comerç i Equipaments, que ja tenia ara.

Més enllà de l’entrada del nou regidor, la resta de punts del ple també es van aprovar. Entre ells la modificació de les ordenances per a l’exercici 2022. La majoria d’aquestes estan congelades i no es tocaran, només amb l’excepció de l’impost als vehicles, que augmentarà un 2%. Sí que s’ha afegit la taxa al tanatori, ja que després de 10 anys de concessió a la funerària Mèmora, el servei tornarà a ser municipal i això farà que l’Ajuntament cobri 200 euros a les empreses per cada cop que es faci ús d’aquest espai. Per altra banda, en l’apartat de taxa d’escombraries es torna a incorporar la taxa als cobert agrícoles que s’havia suprimit per error en l’exercici anterior.

El ple també va aprovar posar el nom de carrer del bronze, del coure, del ferro i de l’acer a quatre vials del polígon industrial, ja que s’havia rebut la queixa d’algunes de les empreses de la zona al trobar-se que en alguns casos era complicat que els localitzessin els serveis de missatgeria.

Finalment, també es va aprovar per unanimitat la moció en relació a la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la l’impost a la plusvàlua municipal i que suposava uns ingressos de 40.000 euros de mitjana en els darrers anys a Santa Coloma. Amb l'anul·lació d'aquest impost caldrà veure com i amb quina celeritat resol el tema el ministeri d'Hisenda, ja que deixa als municipis amb un mar de dubtes.

Aprovació dels comptes de l’elèctrica municipal
Just abans de la celebració del ple ordinari d’octubre, es va celebrar la junta de govern de l’Elèctrica Municipal de Santa Coloma, la comercialitzadora i distribuïdora d’energia al municipi i que compta amb la presència de tots els regidors del consistori. Aquesta junta de govern va servir per aprovar els comptes de l’exercici 2020.