Els Reis de l’Orient tornen a visitar Santa Coloma amb una cavalcada espectacular

10/01/2022 Actualitat

Els Reis de l’Orient tornen a visitar Santa Coloma amb una cavalcada espectacular

Amb l’arribada dels Reis de l’Orient, el passat 5 de gener, Santa Coloma donava per tancades les activitats nadalenques. Han estat més de dues setmanes amb concerts, activitats esportives, el Parc de Nadal a l’aire lliure o l’arribada de la Patgessa Sariana, entre altres.

Igual que ja va passar l’any passat, l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar va coincidir amb l’arribada d’un fred intens. Al matí, els Tres Reis van fer la tradicional visita a la residència de gent gran, que l’any passat no es va poder celebrar, a causa de la covid. Aquest any, sí que s’hi ha anat, però sense entrar a l’edifici i amb una vintena de residents donant-los la benvinguda a l’entrada. Els Tres Reis van poder xerrar una estona amb els avis i àvies, així com també les treballadores de la residència, a qui van desitjar una bona entrada d’any i l’esperança que la situació sanitària millori i es pugui tornar a la normalitat.

Al vespre, un cop es va fer fosc, els Reis van tornar a fer acte de presència, ara sobre les carrosses que els van passejar pel municipi fins arribar al Pati del Castell, on es va celebrar l’acte central de benvinguda. Abans de l’aparició de Melcior, Gaspar i Baltasar, la Comissió de Reis va organitzar un espectacle de llum, dansa i acrobàcies, que petits i grans van gaudir d’allò més. I un cop acabat, va arribar el moment àlgid de la nit. Els Tres Reis apareixien a dalt de l’escenari per saludar a tots els infants de Santa Coloma. Ho van fer acompanyats de diversos regidors i l’alcalde, així com també dues nenes, representants de les dues escoles de primària colomines, que els van donar la benvinguda. 

I quan es va acabar la recepció dels Reis, tothom va anar ràpid cap a casa seva, per esperar l’arribada a les llars de Ses Majestats, acompanyats de patges i carregats de regals. Aquest any, més de 110 cases van rebre la visita d’un dels Tres Reis i els infants colomins van poder donar-los les gràcies personalment pels regals que els van portar. 

Això sí, seguint sempre les mesures de seguretat establertes, fent les trobades a l’exterior de les cases i amb la mascareta posada. A més, tots aquells que van col·laborar amb la Comissió de Reis en aquesta nit màgica, van passar un test d’antígens per assegurar que no hi hagués cap positiu.