Els infants de Santa Coloma entreguen la carta a la Patgessa Sarina

30/12/2021 Actualitat

Els infants de Santa Coloma entreguen la carta a la Patgessa Sarina

La patgessa Sarina va arribar el passat diumenge, dia de Sant Esteve, a Santa Coloma i va recollir les cartes de tots els infants colomins i fer-les arribar als Tres Reis de l’Orient. És el segon any que la patgessa visita Santa Coloma i aquest any ho va fer a sobre d’un quad. Després de donar una breu passejada pel poble, va fer cap a la sala annexa al poliesportiu, on desenes de nens i nenes l’esperaven per fer entrega de la seva carta. La patgessa es va estar més de quatre hores rebent els escrits dels més petits i sempre seguint les mesures sanitàries establertes.

A més, en el mateix espai també hi havia un tió que molts dels nens i nenes van fer cagar després d’entregar la carta a la patgessa Sarina, que ara ja és camí de l’Orient per donar en mà la carta als Tres Reis. 

Es recupera la cavalcada a Santa Coloma
I de fet, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a Santa Coloma, com cada any, el proper 5 de gener. I ho faran recuperant la cavalcada que es va haver de suspendre l’any passat. Com sempre, quan es comenci a fer fosc, els Tres Reis arribaran amb les carrosses preparades amb tot detall per la Comissió de Reis de Santa Coloma i faran el recorregut habitual pels carrers del municipi, arribant fins al Pati del Castell, on es farà l’espectacle final i on l’alcalde de Santa Coloma els donarà la benvinguda. 

Un cop s’hagi acabat la cavalcada, serà moment de tornar tots a casa seva, ja que els Tres Reis, acompanyats dels patges, començaran a passar per les cases a repartir els regals per les cases. El repartiment es farà de la mateix manera que l’any passat, sense entrar a les cases, sinó des de fora, prenent totes les precaucions necessàries.

I un dels actes que sí que també es preveu recuperar aquest any, és la visita a la residència de gent gran, que l’any passat no es va poder fer. Això sí, els Tres Reis no entraran a dins l’edifici i només saludaran als residents des de fora l’entrada.

Des de la Comissió de Reis expliquen que es realitzarà test d’antígens a tots els col·laboradors de la festa i que es prendran totes les mesures sanitàries establertes.

Nadal al carrer
Amb la intenció d’evitar aglomeracions en espais tancats, l’Ajuntament de Santa Coloma ha organitzat diverses activitats a l’aire lliure durant aquestes vacances de Nadal. Així doncs, el divendres dia 24 de desembre es va fer, a la Plaça Major, el joc del tió, en què els infants havien de resoldre proves i les pistes necessàries per trobar el tió. 

El dilluns va fer un espectacle infantil pels carrers del poble amb actors, músics i titelles de la Companyia El Príncep Totilau. A la tarda, els nens i nenes que ho van voler es van pintar la cara i es disfressaven en el taller de pallassos.

I finalment, dimarts va ser el dia de les entitats colomines, en què cadascuna organitzava l’activitat que volia en diversos espais del poble i els infants anaven voltant per cadascuna de les parades. Tot això, amenitzat també amb la presència d’un rocòdrom, el pont penjat i la tirolina que es trobaven al bell mig de la Plaça Major.